10 november 2023

Bloemenactie en mantelzorgcompliment Dag van de Mantelzorg

Alle mantelzorgers uit Hendrik-Ido-Ambacht ontvangen ook dit jaar weer een bloemetje als mantelzorgwaardering.

Mantelzorgers worden rondom de Dag van de Mantelzorg altijd extra in het zonnetje gezet. Daarom ontvangen alle mantelzorgers uit Hendrik-Ido-Ambacht ook dit jaar weer een bloemetje als mantelzorgwaardering.

Staat u bij MEE Mantelzorg ingeschreven als mantelzorger, dan wordt het bloemetje automatisch bij u thuis bezorgd op vrijdag 10 november.

Bent u afgelopen jaar verhuisd? Geef uw nieuwe adres dan door via  info@meemantelzorg.nl of via telefoonnummer 078 – 206 32 02.

Staat u niet ingeschreven bij MEE Mantelzorg en/of kent u een andere mantelzorger die u dat bloemetje ook gunt? Tussen 1 en 26 oktober 2023 kunt u uzelf of de ander dan opgeven voor het bloemetje. Meld u aan voor een bloemetje!

Mantelzorgcompliment

Als mantelzorger maakt u het leven van iemand anders mooier. U levert een deel van uw vrije tijd in en geeft praktische hulp en emotionele steun. Dat verdient een compliment!

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waardeert u als mantelzorger enorm en biedt u daarom het mantelzorgcompliment aan. Een waardering in de vorm van een VVV-cadeaukaart met een waarde van
€ 100,00.

Jonge mantelzorgers tussen de 8 en 18 jaar ontvangen een waardering in de vorm van een VVV-cadeaukaart met een waarde van € 25,-.

Hoe vraagt u het mantelzorgcompliment aan?

Voor volwassenen:

Vul het aanvraagformulier mantelzorgcompliment 2023 in en onderteken dit samen met de persoon aan wie u de mantelzorg verleent (de hulpvrager).

Voor jonge mantelzorgers (8-18 jaar):

Staat de jonge mantelzorger al bij MEE ingeschreven? Dan hoeft de jonge mantelzorger (8-18 jaar) het formulier niet in te vullen. Hij of zij krijgt het dan automatisch thuisgestuurd, dit in tegenstelling tot de volwassen mantelzorgers die de waardering elk jaar weer moeten aanvragen.

Staat de jonge mantelzorgers nog niet ingeschreven bij MEE? Dan vullen zij dit formulier wel in en laten dit formulier ook nog mede ondertekenen door een ouder/voogd.

Tot 1 december 2023 kunt een aanvraag indienen. Wij verzoeken u het aanvraagformulier (na invullen en ondertekenen) in te scannen en te sturen naar:

WaarderingHIA2023@meemantelzorg.nl

Graag slechts 1 (één) aanvraagformulier tegelijk versturen via de mail!

U ontvangt na het versturen van de digitale aanvraag een automatische ontvangstbevestiging. Ontvangt u deze automatische bevestiging niet? Dan is het formulier niet goed aangekomen. Verstuurt u het dan nogmaals, of neem contact op met MEE.

Heeft u geen computer en/of kunt u niet scannen, dan kunt u het aanvraagformulier opsturen naar:

MEE
T.a.v. afdeling Mantelzorg
Antwoordnummer 3214
3300 VB Dordrecht

Een postzegel op de envelop is niet nodig.

Verstuurt u de aanvraag per post? Zorgt u dan voor tijdige verzending, liefst één week voor sluitingsdatum. De post is rond deze tijd altijd traag.

Verstuurt u de aanvraag per post, dan ontvangt u géén bevestiging.

Wat gebeurt er daarna?

MEE Mantelzorg toetst uw aanvraag aan een aantal criteria (zie hieronder). Ook zullen steekproeven worden gedaan. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan wordt de VVV pas  eind december/begin januari door de fietskoerier bij u thuis bezorgd. Omdat wij gebruik maken van een fietskoerier kan het voorkomen dat iemand anders de pas eerder krijgt dan u. Pas als u de pas op 10 januari 2024 nog niet heeft ontvangen en u heeft hem wel op tijd aangevraagd (dus vóór 1 december 2023), kunt u contact opnemen met MEE mantelzorg.

Vanaf 31 januari 2024 kunnen wij klachten over niet ontvangen passen niet meer in behandeling nemen.

De voorwaarden

  • Degene die de mantelzorg ontvangt (de hulpvrager) is een inwoner van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De mantelzorger mag wel een inwoner zijn van een andere gemeente;
  • Er worden maximaal twee mantelzorgcomplimenten per hulpvrager uitgekeerd als er meerdere mantelzorgers over de vloer komen;
  • De mantelzorger verleent tenminste acht uur per week en/of langer dan drie maanden mantelzorg aan de hulpvrager.
  • Het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor huisgenoten die gebruikelijke zorg verlenen. Twijfelt u hierover? Neemt u dan contact op met MEE Mantelzorg;
  • De mantelzorger vult het aanvraagformulier in en wordt aan de hand daarvan geregistreerd bij MEE Mantelzorg (als u nog niet geregistreerd bent);
  • Aan een mantelzorger wordt maximaal één mantelzorgcompliment verstrekt.

Meer weten? Neem voor meer informatie gerust contact op met MEE Mantelzorg. Dat kan via telefoonnummer 078 – 206 32 02 of via info@meemantelzorg.nl

Ga naar de inhoud