07-09-2023

Hoe het Sophia Sociaal Team Marieke hielp bij financiële problemen

Geldproblemen kunnen je hele leven overhoop gooien. Marieke weet daar helaas alles van. Ze vertelt over haar situatie en hoe het Sophia Sociaal Team haar daarbij hielp.

Marieke: “Een paar jaar geleden kreeg ik steeds meer schulden. Ik had wat verkeerde keuzes gemaakt en veel pech gehad. Ik durfde er met niemand over te praten. Ik schaamde me enorm. Mijn vrienden en familie wisten niet hoe groot mijn problemen waren. Soms werd ik uitgenodigd voor een verjaardag, maar verzon ik een smoesje dat ik niet kon. Want je kunt toch niet zonder cadeau aankomen? Maar ik had daar gewoon geen geld voor. Uit eten of lekker winkelen deed ik al heel lang niet meer. Uiteindelijk kwam ik bijna de deur niet meer uit.”

Een luisterend oor en helpende hand
Een lieve buurvrouw wees Marieke op het Sophia Sociaal Team. Marieke: “Na lang twijfelen heb ik ze uiteindelijk gebeld. Ze luisterden naar mijn verhaal zonder te oordelen en planden een afspraak in. Na dat bezoek was ik zo opgelucht. Het voelde alsof er eindelijk iemand was die begreep in welke ellende ik zat. Ze luisterden en gaven advies. We zochten samen naar mogelijkheden voor mijn problemen. Achteraf gezien had ik veel eerder langs moeten gaan. Dat had me een hoop ellende bespaard.”

Niet meer alleen
De mensen van het Sociaal Team hielpen Marieke bij het krijgen van overzicht van haar situatie en schulden. “Ze wezen mij op toeslagen waarvan ik niet wist dat ik daar recht op had. Ze leerden me ook hoe ik beter kon omgaan met geld. Maar nog belangrijker: ik voelde me niet meer zo alleen. Dankzij hun steun durfde ik nu wel te praten over mijn problemen. En weet je wat zo mooi was? Mijn familie en vrienden zijn me meteen gaan helpen met van alles. Ik heb zoveel lieve mensen om me heen. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik zie zeker het licht aan het einde van de tunnel.”

Kom met Sophia Sociaal Team in contact
Loop jij net als Marieke tegen een situatie aan waarbij je hulp kunt gebruiken? Het Sophia Sociaal Team is er voor alle inwoners van 0-100 met vragen over zorg en welzijn. De sociaal werkers en jeugdprofessionals kunnen meedenken met vragen over onder andere eenzaamheid, relaties, opgroeien, opvoeden, financiën, zorg, fysieke- en mentale gezondheid, vervoer en hulpmiddelen. U bent van harte welkom op spreekuren bij Cascade op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken en/of informatie opvragen via 078-6822416 of info@sophia.nl. Kijk voor meer informatie op www.sophiasociaalteam.nl.

Andere verhalen

Hoe het Sophia Sociaal Team Karin hielp met de zorg voor haar moeder

Karin’s moeder vergat steeds meer. In eerste instantie maakte Karin zich niet direct zorgen over ‘de gaatjes’ in haar moeders’ geheugen. Karin vertelt hoe zorgen toch nodig bleken en hoe het Sophia Sociaal Team haar en haar moeder daarbij hielp.

Hoe het Sophia Sociaal Team Alex en Myrthe hielp met hun kindje met beperking

Na de geboorte van hun kindje kwamen Alex en Myrthe erachter dat hun zoon een verstandelijke beperking heeft. Alex vertelt over hoe het Sophia Sociaal Team hen daarbij hielp.

Hoe het Sophia Sociaal Team Marieke hielp bij financiële problemen

Geldproblemen kunnen je hele leven overhoop gooien. Marieke weet daar helaas alles van. Ze vertelt over haar situatie en hoe het Sophia Sociaal Team haar daarbij hielp.

Neem contact met ons op

Met wie werken wij samen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam semper consectetur laoreet. Duis mi mauris, euismod.

Ga naar de inhoud